Aleea Celebritatilor gazduieste de astazi steaua regizorului Alexandru Tocilescu

BUCURESTI, 7.07.2011: Alexandru Tocilescu devine astazi primul regizor care primeste o stea pe Aleea Celebritatilor (Walk of Fame) din Piata Timpului Bucuresti, situata in imediata vecinatate a magazinului Cocor. Initiat de Cocor si […]

BUCURESTI, 7.07.2011: Alexandru Tocilescu devine astazi primul regizor care primeste o stea pe Aleea Celebritatilor (Walk of Fame) din Piata Timpului Bucuresti, situata in imediata vecinatate a magazinului Cocor.

Initiat de Cocor si Teatrul Metropolis, varianta romaneasca a celebrului “Walk of Fame” a debutat in ianuarie 2011, gazduind pana in prezent stelele a cinci actori de renume: Florin Piersic, Victor Rebengiuc, Radu Beligan, Maia Morgenstern si Amza Pellea a carui stea a fost decernata in memoriam. Astazi, Alexandru Tocilescu este recompensat pentru intreaga sa cariera, devenind primul regizor care primeste o stea in cadrul proiectului “Walk of Fame”.

In cadrul evenimentului, Galeriile Sabion din Cocor, magazinul care a castigat recent premiul “Cel mai frumos magazin din lume”, a acordat regizorului o stea din aur, in semn de recunostinta si pretuire a intregii activitati.

“Este o onoare pentru noi sa il avem pe Aleea Celebritatilor pe unul dintre cei mai cunoscuti si apreciati regizori romani. Steaua care va purta, incepand de astazi, numele Alexandru Tocilescu reprezinta omagierea unei cariere de exceptie a regizorului care luna aceasta va implini varsta de 65 de ani” a declarat Mirela Mihailescu, director comercial al Cocor S.A.

Aleea Celebritarilor (Walk of Fame) este un proiect cultural care gazduieste stelele celor mai cunoscuti artisti romani in semn de pretuire a valorilor culturale din Romania. Fiind strategic pozitionat in centrul istoric al Capitalei, proiectul Aleea Celebritatilor din Piata Timpului sustine strategia Cocor si Teatrul Metropolis de promovare a valorilor autohtone veritabile.

“Se spune ca atunci cand joaca, actorii trebuie sa aiba incredere in regizor si sa se daruiasca personajelor trup si suflet. Asta am facut noi, toti actorii, ori de cate ori am lucrat cu marele regizor Alexandru Tocilescu. Creatia lui poate fi definita intocmai cu cuvintele lui Adam Savage: <<Eu resping realitatea voastra si o inlocuiesc cu a mea>>. Ca orice mare artist, Alexandru Tocilescu iubeste…iubeste teatrul, iubeste actorii, iubeste publicul. Ca urmare, este o mare onoare pentru mine, in calitate de actor in primul rand si apoi ca director al Teatrului Metropolis, sa ii acordam o Stea pe Aleea Celebritatilor” declara George Ivascu, Directorul Teatrului Metropolis.

Alexandru Tocilescu, nascut pe 27 iulie 1946, a regizat cu succes piese de teatru precum „Nevestele vesele din Windsor” de William Shakespeare, „Poker” de Adrian Lustig sau „O zi din viata lui Nicolae Ceausescu” de Denis Dinulescu, dar si filmul „Bani de dus, bani de-ntors”, dupa piesa cu acelasi nume de Pusi Dinulescu.

De-a lungul carierei sale, regizorul a primit  premiul UNITER pentru cel mai bun spectacol – „O scrisoare pierduta” (1999), premiul UNITER pentru intreaga activitate (2002) si premiul pentru “cea mai buna regie” cu piesa „O zi din viata lui Nicolae Ceausescu” la Festivalului Comediei Romanesti (2006).

—————————————

DESPRE COCOR:

In urma unei investiţii de 24,5 milioane euro, Cocor s-a redeschis în octombrie 2010 cu o parcare de 200 locuri şi o suprafaţa comerciala de 10.000 m.p. in care sunt gazduite branduri romanesti si internationale, dar si creatii ale celor mai cunoscuti designeri romani.

DESPRE Metropolis:

Infiintat pe 1 ianuarie 2007, Teatrul Metropolis, condus de George Ivascu, inseamna, mai intai de toate, spectacole de o tinuta actoriceasca unica. Pe scena teatrului isi desfasoara activitatea nume celebre precum Razvan Fodor, Alexandru Secareanu, Dorina Chiriac, Florin Piersic Jr., Olga Tudorache, Razvan Vasilescu, Marius Manole sau Tudor Istodor.

Pentru mai multe informatii:

Roxana Grosu, roxana.grosu@pi2.ro ; Tel: 0726 386 683