COCOR lanseaza viitoarea generatie de designeri in Galeria Designerilor Romani

Peste 60 de tinute semnate de studentii de la Universitatea Nationala de Arta Bucuresti  sunt prezentate in cadrul Galeriei

BUCURESTI, 17.03.2011: COCOR, singurul centru comercial tip department store din Bucuresti, prezinta astazi in Galeria Designerilor Romani spectacolul de moda – FASHION START, Moda de la concept la vesmantce reuneste creatiile tinerilor designeri, studenti ai Universitatii Nationale de Arta Bucuresti (UNAB).

Tinutele prezentate de tinerii designeri in cadrul FASHION START apartin colectiei de primavara – vara 2011. Tema centrala a colectiei este drumul parcurs de designer de la conceptul artistic la crearea tinutei. Spectacolul prezinta peste 60 de tinute create de studenti si se incheie cu prezentarea colectiei designerului Sergiu Chihaia, absolvent UNAB.

„Suntem incantati sa intampinam in Galeria Designerilor Romani viitoarea generatie de designeri autohtoni si sa ii sustinem in ascensiunea lor pe podiumul modei din Romania. Acest eveniment este un prim pas si vom continua sa organizam periodic astfel de prezentari, in care vom expune creatiile tinerilor designeri. Atractivitatea Galeriei Designerilor Romani este data tocmai de varietatea colectiilor prezentate intr-un singur loc” declara Mirela Mihailescu, Director Comercial Cocor S.A.

Situata la etajul 2 din COCOR, Galeria Designerilor Romani este un concept unic pe piata din Romania, fiind singurul magazin multibrand care reuneste sub aceeasi umbrela colectiile celor mai importanti designeri romani. In Trimestrul 4 al anului 2010, Galeria a inregistrat vanzari de 775.000 ron.

“O Galerie a Designerilor Romani in plin centrul capitalei – iata un lucru de salutat. Poate deveni o mult asteptata platforma de lansare si un spatiu in care publicul nu doar sa cumpere moda autohtona, ci si sa inteleaga fenomenul complex al designului de autor” declara Doina Berchina, critic de moda.

Proiectul FASHION START a fost lansat la initiativa Cocor si a UNAB, fiind sustinut de personalitati consacrate in domeniu precum Adina Nanu – critic si istoric de arta, autoare de lucrari de referinta –  Venera  Arapu, primul designer roman care a participat la Saptamana Modei din Paris si Doina Berchina, realizator Radio Fashion.

DESPRE COCOR:

Situat in centrul istoric al Bucurestiului, Cocor s-a redeschis publicului in octombrie 2010, in urma unor lucrari de modernizare care au costat 24,5 milioane Eur. In prezent COCOR dispune de 10.000 mp suprafata inchiriabila si de o parcare de 200 locuri. COCOR are departamente specializate pe fiecare etaj: subsol si parter – accesorii si decoratiuni; et 1 si 3 – moda femei; et 2 – Galerie Designeri Romani; et 4 – moda barbati; et 5 – moda copii.

Pentru mai multe informatii:

Loredana Cenusa, loredana.cenusa@pi2.ro; 0726 386 683