Cocor sprijina campania “Pasi care viata”

Cocor Department Store a gazduit astazi, incepand cu ora 12.00 in zona Atriumului, la etajul al-III-lea, proiectul Pasi catre viata. Sub deviza Oameni mari pentru cei mici, persoane publice precum Oana Pellea, Oana Sârbu, Victor Rebengiuc si Adrian Despot au citit povesti copiilor prezenti, iar Dr. Cristian Scurtu, seful sectiei de onco-pediatrie a spitalului Marie Curie a expus problemele cu care se confruntă acestia.

“In tara noastra se intampla un lucru foarte ciudat. Pleaca doctorii, pleaca asistentele medicale sa lucreze in strainatate si pacientii incearca sa fuga si ei, sa se trateze tot in strainatate”, a declarat, astazi, doctorul Cristian Scurtu, seful Sectiei Oncopediatrie, din cadrul Spitalului Marie Curie, in cadrul “Ziua Povestilor – Oameni mari pentru cei mici”, organizata de echipa proiectului Pasi catre viata – Tine povestile copilariei departe de spital, la Magazinul Cocor.

“Incercam sa tratam copiii si sa ajungem nu doar la supravietuire, ci chiar la vindecare in proportie de 70%, asa cum se intampla in strainatate. Situatia este foarte grea, nici in strainatate aceste centre nu supravietuiesc fara sponsori”, a continuat doctorul Scurtu, care a tinut sa precizeze ca “si in Romania exista oameni bogati care ar putea sa ajute cu bani pentru tratarea cazurilor de cancer la copii si nu numai. Din pacate, este o boala rara, dar cu cazuri foarte multe”.

Proiectul Pasi catre Viata se compune dintr-o serie de evenimente cultural-urbane desfasurate in spatii neconventionale sustinute de studenti la facultatile de arte, arhitectura, design, teatru, sociologie, tineri regizori, muzicieni, poeti, fotografi, oameni lipsiti de secrete si inhibitii care elibereaza lucrurile profunde pe strazile din Bucuresti. Initiativa lui Iulian, initiatorul acestui proiect, va continua diseara, incepand cu ora 21.00. Suie Paparude, Vita de Vie, Les Elephants Bizarres si DJ Gojira canta tot pentru copiii cu cancer in Clubul Kulturhaus (str. Sf. Vineri, nr. 4, Bucuresti). Banii vor fi donati spitalului Marie Curie.

Cocor Department Store (www.cocorstore.ro) reprezinta un punct de atractie al Capitalei, fiind  redeschis publicului larg dupa 2 ani de modernizari si consolidari. Printre noutatile pe care le aduce Cocor, se numara prima Galerie dedicata Designerilor Romani, precum si prima cabina de proba virtuala din Europa de Est.

Cocor SA este companie publica tranzactionată la Bursa de Valori Bucuresti cu simbolul COCR. Cocor detine, de asemenea, Cocor Spa Hotel (www.cocorspahotel.ro), cel mare mare Spa din Romania localizat pe malul Marii Negre in statiunea Neptun-Olimp, dar si Cocor MediaChannel (www.cocormediachannel.ro), cea mai mare mediafatada din Europa, care a inregistrat venituri de 1,3 milioane euro in decursul anului 2009.