Prima stea din acest an va straluci pe Aleea Celebritatilor pentru marele artist Ion Caramitru

Prima stea din acest an va straluci pe
Aleea Celebritatilor
pentru marele artist Ion Caramitru

Joi, 29 martie, ora 10.30, Piata Timpului

Actor, regizor, fondator si presedinte al Uniunii Teatrale din Romania (UNITER) si Director al Teatrului National, Ion Caramitru va fi celebrat joi, 29 martie, la ora 10:30, pe Aleea Celebritatilor (Walk of Fame) din capitala, in luna aniversara, in anul dedicat marelui dramaturg I.L. Caragiale si la 20 de ani de la Prima Gala UNITER.

“Traditiile nu se pierd niciodata. Odată cu venirea primaverii, reluam obiceiul care a devenit deja traditie, de a face ca marile valori artistice romanesti sa straluceasca si sa ne bucure de fiecare data”, declara George Ivascu, directorul Teatrului Metropolis.

Teatrul Metropolis si Cocor vor acorda o stea pe Aleea Celebritatilor maestrului Ion Caramitru, in semn de recunostinta pentru contributia adusa vietii cultural-atistice din Romania.

“Ca si anul trecut, Cocor isi arata si în 2012 sustinerea neconditionata pentru arta si cultura romaneasca prin intermediul proiectului Aleea Celebritatilor, dar si prin alte proiecte culturale pe care le va dezvolta. Steaua care va purta, incepand de astazi, numele Ion Caramitru reprezinta omagierea unei cariere de exceptie in slujba publicului romanesc”, declara Daniel Stoica, actionar Cocor.

De asemenea, in calitate de fondator UNITER, Ion Caramitru va primi o stea de aur oferita de Casa de Bijuterii Sabion si i se va inmana de catre Primaria Municipiului Bucuresti, “Placheta Bucurestiului”, in semn de respect si de apreciere pentru intreaga activitate.

Aleea Celebritatilor (Walk of Fame) este organizat de Cocor, Teatrul Metropolis şi Primaria Municipiului Bucuresti si este un proiect cultural care gazduieste stelele celor mai cunoscuti artisti romani din lumea filmului si a teatrului in semn de pretuire a valorilor culturale din Romania. Initiat de Teatrul Metropolis si Cocor, deja celebrul Walk of Fame romanesc a debutat in ianuarie 2011.

Pe Aleea Celebritatilor din Piata Timpului stralucesc deja stelele altor mari personalitati: Florin Piersic, Victor Rebengiuc, Radu Beligan, Amza Pellea (postum), Maia Morgenstern, Alexandru Tocilescu, Tamara Buciuceanu-Botez, Ileana Stana Ionescu si Sebastian Papaiani, Draga Olteanu-Matei, Mircea Albulescu, Mariana Mihut si Stela Popescu.

DESPRE COCOR:
In urma unei investitii de 24,5 milioane euro, Cocor s-a redeschis in octombrie 2010 cu o parcare de 200 locuri si o suprafata comerciala de 10.000 m.p. in care sunt gazduite branduri romanesti si internationale, dar si creatii ale celor mai cunoscuti designeri romani.

DESPRE Metropolis:
Infiintat pe 1 ianuarie 2007, Teatrul Metropolis, condus de George Ivascu, inseamna, mai intai de toate, spectacole de o tinuta actoriceasca unica. Pe scena teatrului isi desfasoara activitatea nume celebre precum Olga Tudorache, Maia Morgenstern, Horatiu Malaele, Oana Pellea, Adriana Trandafir, Irina Petrescu, Razvan Vasilescu, Adela Marculescu, Dana Dogaru, Doru Ana, Mihai Constantin, Florin Piersic Jr., Marius Manole, Adela Popescu, Mihai Bendeac.

Pentru mai multe informatii:
Aura Nedelcu, aura.nedelcu@pi2.ro ; Tel: 0726.386.683