Walk of Fame din Piata Timpului gazduieste de azi steaua actorului AMZA PELLEA

Steaua este decernata in memoriam cu ocazia comemorarii a 80 de ani de la nasterea marelui actor

BUCURESTI, 07.04.2011: AMZA PELLEA, regretatul actor roman stins din viata in 1983 la varsta de 52 de ani, va avea de astazi o stea pe deja celebrul Walk of Fame din Piata Timpului, in vecinatatea magazinului COCOR. Ceremonia are loc cu ocazia comemorarii a 80 ani de la nasterea marelui actor.

Initiat de Cocor si Teatrul Metropolis, varianta romaneasca a celebrului “Walk of Fame” a debutat in ianuarie 2011, gazduind pana la acest moment stelele a 3 actori renumiti: Florin Piersic, Victor Rebengiuc si Radu Beligan. Astazi maestrul AMZA PELLEA primeste o stea in memoriam carierei extraordinare din lumea teatrului si filmului. Steaua va fi dezvelita de catre fiica acestuia, Oana Pellea, in prezenta a numerosi colegi de scena si a dlui Costel Pistritu, Primar al Orasului Bailesti, locul unde s-a nascut AMZA PELLEA.

“Ne face o deosebita placere sa putem onora cariera si viata unui actor de asemenea calibru in cadrul proiectului din Piata Timpului. Maestrul AMZA PELLEA ne-a marcat pe toti prin reprezentatiile de teatru si film pe care ni le-a oferit si va ramane in amintirea noastra ca unul dintre cei mai de seama actori romani. Ne bucuram sa-l putem omagia azi si sa-i dezvelim steaua alaturi de atatia oameni care l-au apreciat si iubit” a declarat Dan Barbulescu, Presedintele Consiliului de Administratie al Cocor.

Walk of Fame este un proiect cultural care gazduieste stelele celor mai cunoscuti actori romani in semn de apreciere a valorilor artistice din Romania. Fiind strategic pozitionat in centrul istoric al capitalei si urmand modelul celebrei Walk Of Fame din Los Angeles, proiectul din Piata Timpului urmareste promovarea valorilor culturale romanesti si transformarea sa intr-un reper cultural pentru generatiile viitoare.

AMZA PELLEA  s-a nascut la data de 7 aprilie 1931 la Bailesti, Jud. Dolj. A jucat la Teatrul National din Craiova, Teatrul Mic, Teatrul Nottara, Teatrul de Comedie si Teatrul National din Bucuresti, unde s–a impus ca unul dintre actorii consacrati ai scenei romanesti. Spre sfarsitul anilor ’70 a inventat personajul Nea Marin Miliardarul, un oltean din orasul natal, Bailesti, personaj devenit ulterior popular si neegalabil. In 1977, a castigat premiul de interpretare masculina, cel mai bun actor, la Festivalul International de Film de la Moscova, pentru rolul sau exceptional (Manolache Preda) din filmul Osanda.

In perioada urmatoare, alte personalitati ale culturii romane vor intra in randul stelelor de pe Walk of Fame.

———————————————————–

DESPRE COCOR:

Situat in centrul istoric al Bucurestiului, Cocor s-a redeschis publicului in octombrie 2010, in urma unor lucrari de modernizare care au costat 24,5 milioane Eur. In prezent COCOR dispune de 10.000 mp suprafata inchiriabila si de o parcare de 200 locuri. COCOR are departamente specializate pe fiecare etaj: subsol si parter – accesorii si decoratiuni; et 1 si 3 – moda femei; et 2 – Galerie Designeri Romani; et 4 – moda barbati; et 5 – moda copii.

Pentru mai multe informatii:

Andreea Bituleanu, andreea.bituleanu@pi2.ro, 0729 15 11 64